Antena 3 CNN Actualitate Inedit Misterul ''casei fantomă'' de pe insulă! Teoriile sinistre şi controversate care se învârt în jurul ei

Misterul ''casei fantomă'' de pe insulă! Teoriile sinistre şi controversate care se învârt în jurul ei

În jurul misterioasei case de pe îndepărtata insulă Elliðaey situată la sud de Islanda, au apărut mai multe terorii. Inclusiv faptul că fost construită de un miliardar, în cazul unei apocalipse zombie.

Misterul ''casei fantomă'' de pe insulă! Teoriile sinistre şi controversate care se învârt în jurul ei
Sursa foto: mirrror.co.uk
de Iulia Gorgorin    |    16 Dec 2020   •   22:45

''Casa fantomă'' este o micuță casă albă de pe o insulă pustie şi îndepărtată, situată la sud de Islanda, dar care a atras multe mituri, dar şi zvonuri sinistre.

Potrivit unui zvon, casa a fost construită de un miliardar care intenționa să se mute pe insula îndepărtată, în cazul în care va veni o apocalipsă, iar omenirea va fi invadată de creaturi ciudate, cum ar fi zombie.

Teoriile misterioase despre casa abandonată de pe insula îndepărtată

Alte persoane au sugerat că un pustnic religios ar putea locui acolo. 

O altă teorie populară, care a fost ulterior demontată, a fost cum că guvernul islandez a dăruit insula cântăreței Bjork.

Unii chiar au susținut că, de fapt casa nu există şi că pozele apărute în online sunt editate în Photoshop.

Insula Elliðaey este acum pustie. Micuța casă albă este singura clădire de pe insulă

Insula Elliðaey, parte a arhipelagului Vestmannaeyjar, este acum complet pustie, dar a fost locuită acum aproximativ 300 de ani.

Cinci familii au locuit acolo şi se hrăneau din pescuit, vânătoare de pinguini, dar se ocupau şi de creşterea vitelor pentru a supravieţui.

Insula a fost locuită acum 300 de ani. Ultimii locuitori au părăsit insula în 1930, iar de atunci a rămas pustie. 

Cei mai curioşi turişti pot vizita casa misterioasă situată

Realitatea din jurul casei misterioase este mult mai puțin interesantă decât teoriile din jurul ei, tocmai de aceea s-au organizat tururi pentru a vizita casa de pe  insula îndepărtată.

Companiile de turism oferă excursii de o zi la Elliðaey pentru turiștii care doresc să exploreze mediul său natural, potrivit publicației mirror.co.uk

 Asociația de Vânătoare Elliðaey folosește insula ca bază pentru vânătoarea pinguinilor. Casa servește ca bază de vânătoare pentru grup pentru a-și susține activitățile pe insulă.

Fiind situată pe o insula atât de îndepărtată, proprietatea nu are electricitate, apă curentă și nici instalații sanitare în interior.  Cu toate acestea, casa are o saună alimentată de un sistem natural de colectare a apei de ploaie.

De asenenea, insula este listată ca fiind rezervație naturală și zonă protejată. 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: casa insula teorii Islanda
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close