Antena 3 CNN Actualitate Inedit Cât costa un abonament la bordel în perioada interbelică

Cât costa un abonament la bordel în perioada interbelică

Cât costa un abonament la bordel în perioada interbelică
30 Dec 2017   •   00:00

Deşi este considerată una dintre cele mai vechi meserii din lume, prostituaţia a fost de-a lungul istoriei atât blamată, cât şi văzută ca un obicei obişnuit. Una dintre perioadele în care, în România, prostituţia a înflorit avea loc între anii 1930-1940. Pe atunci apar cartierele şi casele de toleranţă faimoase, precum şi abonamentele pentru astfel de servicii.

În Bucureşti una dintre cele mai populare zone pentru căutătorii de plăceri era Crucea de Piatră, de-a lungul Căii Dudeşti, unde clienţii puteau alege din 20 de case de toleranţă, iar preţurile erau pentru toate buzunarele. Zona şi-a păstrat numele după ce o biserică din cartier a fost demolată, singurul lucru rămas fiind o cruce din piatră.  Locul era frecventat atât de adolescenţi, bărbaţi maturi, scriitori, precum Ion Barbu, dar şi servitori şi hamali.

În romanul Cronica de familie, al lui Petru Dumitriu, este prezentat un episod în care chiar Carol al-II-lea s-ar fi îndrăgostit de prostituata Foamea Neagră din zona Crucea de Piatră. Fetele care lucrau în zonă erau în general minore, fugite de acasă pentru a face bani. Însă în funcţie de câţi bani erai dispus să oferi puteai alege de la femei de vârsta a doua până la fete abia trecute de vârsta de 16 ani.  Printre cele mai cunoscute case din zonă era ''La Ionescu legionarul'', un bordel dintr-o casă de tip vagon. În fapt, încăperile se recunoşteau din exterior. 

continuarea pe descopera.ro

×
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close