Antena 3 CNN Actualitate Inedit Catastrofa care a șocat România. Sute de morți în urma unui accident cu un tren de persoane: „Nimeni nu știe ce s-a întâmplat!”

Catastrofa care a șocat România. Sute de morți în urma unui accident cu un tren de persoane: „Nimeni nu știe ce s-a întâmplat!”

Catastrofa care a șocat România. Sute de morți în urma unui accident cu un tren de persoane: „Nimeni nu știe ce s-a întâmplat!”
Sursa foto: sursa foto: A1.ro
31 Mai 2018   •   20:02

Una dintre cele mai mari tragedii care a lovit România s-a petrecut în urmă cu mai bine de un secol și s-a produs în Moldova.

Un tren de călători în care se aflau peste 1.000 de oameni a deraiat, iar din ciocnirea vagoanelor cu o cisternă de combustibil, totul s-a transformat într-un adevărat iad.

„Catastrofa de la Ciurea” este numele sub care a intrat în istorie cel mai grav accident feroviar din România. Accidentul a avut loc în data de 31 decembrie1916/13 ianuarie 1917, în plină desfășurare a primului război mondial, în gara din localitatea Ciurea, la sud de Iași, pe calea ferată Bârlad - Iași. Bilanțul a fost de peste 1.000 morți, absența unei anchete oficiale nepermițând elucidarea cauzelor accidentului.

Continuarea, pe A1.ro.

×
Subiecte în articol: catastrofa
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close