Antena 3 CNN Actualitate Inedit Câte kilograme de aur ar fi avut Nicolae Ceaușescu în propriile seifuri înainte să fie executat

Câte kilograme de aur ar fi avut Nicolae Ceaușescu în propriile seifuri înainte să fie executat

România a fost o țară care a avut de toate, de la fabrici, uzine, genii și mult aur, dar în ciuda acestor lucruri cetățenii români erau săraci și stăteau la cozi interminabile pentru o pâine sau o bucată de salam.

Câte kilograme de aur ar fi avut Nicolae Ceaușescu în propriile seifuri înainte să fie executat
19 Dec 2019   •   19:08

Se pare că fostul președinte comunist avea o avere uriașă, iar în seifurile sale proprii au fost găsite 12 tone de aur după ce alte 12 tone au fost scoase din țară într-un avion cu destinația Kiev.

O parte din această cantitate s-a pierdut în haosul produs în timpul revoluției din 1989. De asemenea, Nicolae Ceaușescu se pare că avea o avere uriașă în conturile unei bănci din Canada. Jurnalistul Ștefan Stroe susține că Ceaușescu a virat în conturile de la Royal Bank suma de 100 de miliarde de euro.

„Banii se află în Canada. Banca se numeşte «Royal Bank», iar suma este fabuloasa. Este vorba despre o sută de miliarde de euro. Multe oficialităţi au ştiu de acest cont. O să aduc dovezi în curând. Am certitudinea că acest cont este activ. Am numerele de cont, semnătura lui, banii sunt depuşi pe numele lui în 1981. Autorităţile trebuie să ia atitudine”, a spus jurnalistul pentru Kanal D, potrivit Fanatik.ro.

 

×
Subiecte în articol: nicolae ceausescu
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close