Antena 3 CNN Actualitate Inedit Câţi ani are cel mai vechi mesaj găsit vreodată într-o sticlă plutind pe mare

Câţi ani are cel mai vechi mesaj găsit vreodată într-o sticlă plutind pe mare

Câţi ani are cel mai vechi mesaj găsit vreodată într-o sticlă plutind pe mare
Sursa foto: Foto: timesofindia.indiatimes.com
de S.T.    |    22 Aug 2015   •   21:23

Cel mai vechi mesaj dintr-o sticlă plutitoare pe mare se crede că a fost recuperat după 108 de ani de la lansarea la apă, informează indiatimes.com.

Marianne Winkler, lucrătoare poștală pensionară, a reperat sticla plutitoare aflându-se pe insula germană Amrum. Ea a spus că recipientul din sticlă transparentă conținea în interior o notă pe care se aflau numai cuvintele: "Sparge sticla".

"Soțul meu a încercat să scoată mesajul din sticlă, dar nu a existat nicio șansă, așa că a trebuit să facem așa cum scria în mesaj", a relatat pensionara.

Când cuplul a despăturit nota, a găsit un mesaj în limbile engleză, germană și olandeză, care cerea găsitorului să completeze unele informații despre locul și momentul în care a găsit sticla, înainte de a o trimite la Asociația de biologie marină din Plymouth (Marea Britanie). Mesajul menționa că cine va face acest lucru va fi răsplătit cu un șiling.

Personalul Asociației de biologie marină a recunoscut că sticla a fost una dintre cele 1020 de sticle lansate în Marea Nordului între 1904 și 1906, ca parte a unui proiect pentru a testa puterea curenților marini. Directorul de comunicare al Asociației, Guy Baker, a declarat că a existat un moment în care au fost inventate modalități de investigare a ceea ce făceau curenții marini și peștii. Multe dintre sticle au fost găsite de către pescari, altele s-au spart de mal, iar unele nu au fost găsite niciodată. Multe dintre ele au fost returnate Asociației într-un timp relativ scurt.

Asociația de bilogie marină şi-a ţinut promisiunea şi a trimis un șiling cuplului german ca plată promisă.

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close