Antena 3 CNN Actualitate Inedit Caz incredibil. Medicii susţin că au înregistrat discuţia unui pacient cu Dumnezeu

Caz incredibil. Medicii susţin că au înregistrat discuţia unui pacient cu Dumnezeu

Caz incredibil. Medicii susţin că au înregistrat discuţia unui pacient cu Dumnezeu
Sursa foto: foto: pixabay.com
20 Mai 2016   •   17:38

Cazurile medicale ieșite din comun sunt absolut fascinante. Recent, cercetătorii israelieni au raportat cazul unui pacient care a avut o experiență religioasă intensă, în timpul unui tratament pentru epilepsie, scrie playtech.ro.

Pacientul în vârstă de 46 de ani a văzut și a vorbit cu o figură pe care a asociat-o cu Dumnezeu. Partea bună e că în momentul respectiv, era conectat la un scanner cerebral, astfel încât medicii au o dovadă științifică a activității neobișnuite din creierul bărbatului. Totuși, încă nu o pot explica din punct de vedere științific. De asemenea, ceea ce face lucrurile intrigante e faptul că pacientul nu a fost niciodată deosebit de religios.
Acesta a suferit aproape toată viața de epilepsie a lobului temporal drept, afecțiune în cazul căreia atacurile sunt localizate în lobul temporal și generează emoții ciudate, scoaterea la suprafață a unor amintiri vechi, halucinații cu voci, muzică, oameni, mirosuri sau gusturi. Experiența poate dura câteva secunde sau chiar câteva minute.

Ca parte a noului tratament, acestuia i s-a cerut să nu mai ia medicamente împotriva convulsiilor. Apoi, a fost conectat la un aparat pentru electroencefalograme, iar cei doi medici care au asistat la bizara experiență au descris-o astfel: „În timp ce stătea în pat, pacientul a înghețat brusc, apoi a privit tavanul câteva minute în șir, povestind ulterior că a simțit că Dumnezeu se apropia de el. Apoi, a început să se roage în șoaptă, și-a căutat Kippa și a pus-o pe cap, recitând rugăciunile și mai intens. Apoi, iar brusc, a strigat: Tu ești Adonai (Dumnezeu în ebraică) Dumnezeu! Mai târziu, a spus că Dumnezeu i s-a arătat și i-a cerut să aducă salvare oamenilor din Israel”.
De asemenea, și-a scos electrozii și s-a plimbat prin spital, spunându-le tuturor oamenilor pe care i-a întâlnit că Dumnezeu l-a trimis către ei. Potrivit Neuroskeptic, scanările obținute arată o modificare în partea stângă a cortexului prefrontal, exact în momentul experienței supranaturale, adică în partea exact opusă celei de unde provin atacurile de epilepsie.

Pacientul a fost diagnosticat cu „deziluzie religioasă grandioasă a revelației și zelului misionar în contextul psihozei post-ictale”. Și totuși, cazul bărbatului nu are încă o explicație științifică precisă și vine ca o confirmare a faptului că aceste cazuri medicale neobișnuite arată cât de complexe sunt mintea și corpul uman. Până nu va mai exista un caz asemănător, experiența pacientului evreu rămâne parțial un mister.

×
Parteneri
El este Ilie, preotul care s-a stins fulgerător în Săptămâna Luminată
x close