Antena 3 CNN Actualitate Inedit Caz uimitor. O femeie de 26 de ani a născut o fetiţă dintr-un embrion îngheţat timp de 24 de ani

Caz uimitor. O femeie de 26 de ani a născut o fetiţă dintr-un embrion îngheţat timp de 24 de ani

O femeie de 26 de ani din SUA a născut o fetiță care a stat 24 de ani ca embrion înghețat, stabilind un nou record mondial. Clinica care a făcut posibil miracolul spune că înghețarea embrionilor proveniți de la părinți genetici poate fi de un real folos cuplurilor infertile care doresc să își construiască o familie.

Caz uimitor. O femeie de 26 de ani a născut o fetiţă dintr-un embrion îngheţat timp de 24 de ani
Sursa foto: Pexels
15 Iun 2020   •   19:03

Pe 25 noiembrie 2017, Tina Gibson a dat naștere unei fetițe - Emma, care, spre deosebire de majoritatea nou-născuților, ar putea fi considerată mult mai în vârstă decât este pentru că embrionul din care provine, prelevat de la un alt cuplu, a fost înghețat timp de aproape un sfert de secol.

Potrivit echipei de cercetători de la Universitatea din Tennessee ”Preston Medical Library”, bebelușul Emma deține acum recordul pentru cel mai longeviv embrion înghețat, din care s-a născut un copil.

„Emma este un miracol atât de dulce. Arată perfect, chiar dacă a fost înghețată atât de mult timp”, a spus tatăl fetiței.

„A fost un privilegiu pentru laboratorul NEDC să lucreze cu soții Gibsons și să-i ajute să-și împlinească visul de a deveni părinți. Sperăm ca această poveste să fie un apel către toate cuplurile, care au embrioni în stocare pe termen lung, să ia în considerare această opțiune cu privire la viața embrionilor lor.”, a spus dr. Keenan care s-a ocupat de procedură.

×
Subiecte în articol: SUA
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close