Antena 3 CNN Actualitate Inedit Ce a cerut Ceaușescu în timpul unei vizite la o alimentară neaprovizionată. Martorii au înghețat. “Nu se poate!”

Ce a cerut Ceaușescu în timpul unei vizite la o alimentară neaprovizionată. Martorii au înghețat. “Nu se poate!”

Ce a cerut Ceaușescu în timpul unei vizite la o alimentară neaprovizionată. Martorii au înghețat. “Nu se poate!”
30 Mai 2017   •   10:40

Vizitele lui Nicolae Ceaușescu la alimentarele comuniste erau întotdeauna un eveniment pregătit cu multă dedicație de cei din aparatul de partid. De fiecare dată, circulația în zonă era oprită, magazinele erau umplute până la refuz cu marfă, totul lucea iar oamenii aplaudau și aclamau numele dicatorului.

Scriitorul Constantin Turturică relatează o astfel de vizită, din care însă a lipsit ingredientul principal: marfa din abundență în rafturi. Cum a reacționat Ceaușescu?

Ei bine, acesta a avut o alta cerere care ar putea părea ciudată. Iată cum este relatat momentul:

''Aud şi azi expresii de genul “De-ar fi ştiut Ceauşescu ce se întâmplă jos!”. În timpul dictaturii, răspunsul la această replică era, zic eu, de bun simţ: “Nu se poate ca preşedintele ţării să nu aibă cunoştinţă de toată mizeria în care ne zbatem, din moment ce are un aparat de supraveghere a populaţiei atât de mare şi de bine pus la punct!” Dar şi eu mai aveam o mică îndoială: “E posibil, îmi spuneam, ca şefului Statului, cu atâtea probleme pe cap, să i se ascundă multe neajunsuri.” În noiembrie 1987 însă şi această rezervă a dispărut."

Continuarea, pe Historia.ro.

 

×
Subiecte în articol: nicolae ceausescu
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close