x close

Ce s-ar fi întâmplat dacă soții Ceaușescu nu erau executați, ci doar condamnați la închisoare pe viață

de D.G.    |    16 Sep 2019   •   18:53
Ce s-ar fi întâmplat dacă soții Ceaușescu nu erau executați, ci doar condamnați la închisoare pe viață sursa foto: Historia

Nicolae Ceaușescu a fost omul care a marcat pentru totdeauna istora țării noastre. Acesta a condus România din 29 aprilie 1974 și până în 22 decembrie 1989. Ceaușescu a fost și Secretar General al PCR din anul 1965 și până în anul 1989, când a fost executat alături de soția sa. Ce s-ar fi întâmplat dacă, să zicem, soții Ceaușescu ar fi fost condamnați pe viață?

În locul unui proces pe repede-înainte care s-a încheiat în câteva zile, soții Ceaușescu ar fi putut avea parte de un proces în toată regula. Istoricul și scriitorul Ovidiu Pecican a încercat să răspundă la întrebarea grea „Ce s-ar fi întâmplat dacă soții Ceaușescu nu erau uciși și erau condamnați la închisoare pe viață?”.

„Dacă Ceaușescu rămânea, toți cei ostili schimbarii se grupau în preajma lui. Era mult mai rău. Daca nu ar fi putut sa dicteze din inchisoare, in orice caz ar fi influentat. Pe cine impiedica inchisoarea?”, a explicat istoricul Pecican.

Continuarea, pe Shtiu.ro.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati