Antena 3 CNN Actualitate Inedit Ce se întâmpla pe timpul lui Ceaușescu cu urşii care coborau în staţiuni

Ce se întâmpla pe timpul lui Ceaușescu cu urşii care coborau în staţiuni

Ce se întâmpla pe timpul lui Ceaușescu cu urşii care coborau în staţiuni
30 Noi 2017   •   15:38

Cândva faima României, urşii au devenit o problemă naţională după ce, în ultima perioadă, atacurile asupra oamenilor s-au înmulţit. Reprezentanţii Ministerului Mediului spun că vor să facă derogare la capturarea urşilor agresivi, dar deocamdată nu au aprobat nicio cerere.

Specialiştii spun că problema urşilor este scăpată de sub control. 

"Fenomenul de antropizare a urşilor a început mult mai demult, înainte de 1989. În Harghita, urşii au coborât prima dată în staţiunea Tuşnad. Atunci am găsit soluţii. Ne-au chemat cei de la partid să rezolvăm problema, că dacă atacă oamenii... La punctele de observaţie le puneam mâncare mai multă primăvara şi toamna, pentru că atunci sunt mai înfometaţi. Aşa am reuşit să-i ţinem în pădure.

Am avut tot felul de experienţe cu urşii, am făcut şi relocări, dar n-a funcţionat. Nu poţi să iei un urs din Harghita şi să-l duci la Braşov, iar de aici îl duci la Argeş, pentru că şi acolo sunt foarte mulţi urşi. Trebuie relocaţi în alte ţări europene, unde au dispărut demult“,a explicat, pentru „Adevărul“, inginerul silvicultor Ion Micu, preşedintele de onoare al Clubului Vânătorilor Silvicultori Harghita.

 

 

×
Subiecte în articol: ceausescu
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close