Antena 3 CNN Actualitate Inedit Ce secret ascundea cana unui fost prizonier de la Auschwitz. Specialiștii au fost uluiți

Ce secret ascundea cana unui fost prizonier de la Auschwitz. Specialiștii au fost uluiți

Ce secret ascundea cana unui fost prizonier de la Auschwitz. Specialiștii au fost uluiți
Sursa foto: foto: Pixabay.com
26 Apr 2018   •   13:08

Un inel și un lănțișor de aur, ascunse în urmă cu mai bine de 70 de ani în fundul dublu al unei căni de metal de un prizonier din fostul lagăr nazist Auschwitz-Birkenau, au fost descoperite în cadrul unor lucrări de conservare.

Cana în care au fost găsite bijuteriile face parte din miile de obiecte de bucătărie expuse la muzeu, potrivit The Guardian.

sursa foto: The Guardian

„Am mai făcut astfel de descoperiri, însă aceasta este unică datorită felului în care au fost ascunse bijuteriile”, a declarat un specialist.

Între 1940 și începutul anului 1945, Germania nazistă a exterminat la Auschwitz-Birkenau circa 1,1 milioane de persoane, dintre care 1 milion de evrei din diferite țări europene.

Muzeul, creat de guvernul polonez în 1947, deține mii de obiecte care le-au aparținut prizonierilor, printre care 4 000 de valize, zeci de mii de pantofi, perii sau obiecte de bucătărie, numai o parte fiind expuse.

×
Subiecte în articol: Auschwitz
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close