Antena 3 CNN Actualitate Inedit Cea mai frumoasă biserică de lemn din Oltenia. Brătienii şi sora lui Nicolae Ceauşescu i-au dorit strămutarea

Cea mai frumoasă biserică de lemn din Oltenia. Brătienii şi sora lui Nicolae Ceauşescu i-au dorit strămutarea

Cea mai frumoasă biserică de lemn din Oltenia. Brătienii şi sora lui Nicolae Ceauşescu i-au dorit strămutarea
Sursa foto: Foto: Adevarul.ro/Alina Mitran
12 Apr 2017   •   17:56

Se află pe meleaguri de o frumuseţe deosebită, neinclusă, însă, în vreun circuit turistic. După unii istorici are aproape o jumătate de veac, după alţii, doar un sfert, cert fiind faptul că românii încep, încet-încet, să o descopere, scrie adevarul.ro.

„Este cea mai frumoasă biserică de lemn din Oltenia, şi n-o spun eu, care pot fi bănuit că sunt subiectiv, au spus-o specialiştii care au evaluat-o“, spune preotul parohiei Păroşi - Vasile Ciucan.

Este vorba de biserica de lemn cu hramul „Adormirea Maicii Domnului“, o minune aproape scunsă într-un pâlc de brazi, la care astăzi ajungi lesne - nu ca în urmă cu douăzeci de ani, pe drum de humă - dacă te abaţi de la drumul Piteşti – Drăgăşani, prin nordul judeţului Olt.

Drumul nou, şerpuit, te aduce de la Leleasca, judeţul Olt, în cătunul Ştefăneşti  fără ca ceva să-ţi dea de veste că te vei transpune într-o altă lume. 

Vezi aici mai multe imagini.

×
Subiecte în articol: nicolae ceausescu Oltenia
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close