Antena 3 CNN Actualitate Inedit Motiv de mândrie pentru fermierii români! Cea mai frumoasă găină din Europa este în România, la Lugoj

Motiv de mândrie pentru fermierii români! Cea mai frumoasă găină din Europa este în România, la Lugoj

Cea mai frumoasă găină din Europa se găsește în România, mai exact la Lugoj. Câștigătoarea a fost desemnată în urma unei expoziții continentale, petrecută în Franța.

Motiv de mândrie pentru fermierii români! Cea mai frumoasă găină din Europa este în România, la Lugoj
Sursa foto: Facebook | Radu Tuștean
de Ioana Mircea    |    06 Noi 2023   •   13:41

În urma unei competiții continentale desfășurată recent în Mulhouse, Franța, un tânăr din Lugoj a adus acasă titlul Campion European după ce găina sa a fost considerată cea mai frumoasă din Europa.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Radu Tuștean a impresionat juriul cu o găină din rasa Orpington Rossenkam. Găina din România a obținut un impresionant scor de 95 de puncte, ceea ce i-a asigurat titlul de Campion European.

Citește și: Cum arată găinile lui Rareș Bogdan. Europarlamentarul s-a apucat de crescut păsări la București: "Strâng 10-12 ouă zilnic"

Expoziția a reunit un impresionant număr de 8450 de păsări de rasă, cu reprezentanți din opt țări, printre care Franța, Belgia, Danemarca, Olanda, Germania, Italia, Suedia și, bineînțeles, România, care a fost reprezentată de patru crescători, potrivit expressdebanat.ro.

 

×
Subiecte în articol: găină Lugoj România fermieri Europa
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close