Antena 3 CNN Actualitate Inedit Cea mai mare înmormântare din România: 23 de sicrie cu copii. Ceaușescu: ”Le dați popi, zahăr și ulei. Și îi filmați!”

Cea mai mare înmormântare din România: 23 de sicrie cu copii. Ceaușescu: ”Le dați popi, zahăr și ulei. Și îi filmați!”

Cea mai mare înmormântare din România: 23 de sicrie cu copii. Ceaușescu: ”Le dați popi, zahăr și ulei. Și îi filmați!”
22 Mai 2019   •   16:52

Pe 21 august 1988, un camion plin cu 63 de persoane, printre care mulți copii, pleacă din județul Bacău spre Harghita, pentru culesul cartofilor. Șoferul decide să meargă pe drumul forestier Dărmănești - Covasna, unul foarte greu. La ora 19.10 se răstoarnă în apa Uzului. În accident pier 27 de suflete. 23 dintre acestea sunt coborâte la cele sfinte pe 25 august, în cea mai mare înmormântare colectivă din istoria României

21 august 1988. Vremurile-s grele. Oamenii vor să muncească, să mai adune un ban. În Faraoani, Valea Mare ori Orbeni se știe că pe seară va veni un camion ce va transporta persoane din județul Bacău spre Harghita, acolo unde culesul cartofilor e în toi. Se ve merge cu mic, cu mare. ”Copiii erau bucuroși. Mulți dintre ei nu plecaseră, niciodată, de acasă și, pentru că ne aflam în plină vacanță, părinții au fost de acord să-i lase într-un fel de tabără”, își aminteau, peste 30 de ani, supraviețuitorii.

Continuarea, pe A1 Premium.

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close