Antena 3 CNN Actualitate Inedit Cea mai mare tragedie navală din România. Cum s-a produs scufundarea navei Mogoşoaia: "Erau cadavre agăţate de ancore"

Cea mai mare tragedie navală din România. Cum s-a produs scufundarea navei Mogoşoaia: "Erau cadavre agăţate de ancore"

Cea mai mare tragedie navală din România. Cum s-a produs scufundarea navei Mogoşoaia: "Erau cadavre agăţate de ancore"
Sursa foto: foto: Pixabay.com
10 Sep 2019   •   17:22

Nava Mogoşoaia, construită în anul 1975, făcea curse regulate între Galaţi şi Grindu, o localitate din judeţul Tulcea aflată pe Cotu Pisicii. Vasul a plecat la ora 8.10 minute, pe ceaţă. Mogoşoaia era plină de călători.

Cei mai mulţi dintre pasageri mergeau la ţară, la rude, alţii veneau de la serviciu şi se îndreptau casele lor. În vapor se găseau şi mai multe familii care se întorceau de la o nuntă.   La ora 8.20, pasagerul s-a scufundat după ce a fost lovit de împingătorul bulgăresc „Petar Karamincev“. Autorităţile au început apoi să caute cadavrele. Circulaţia a fost oprită noaptea pe fluviu, pentru a nu agăţa vreun corp neînsufleţit şi a-l duce la mare distanţă. Concomitent, au început anchetele. „Voiau să ştie câţi oameni au fost la bord şi ne întrebau «Cine era lângă tine?», «Pe cine cunoşteai dintre pasageri?». La amiază, tot satul era pe marginea Dunării“, îşi aminteşte el. După ce s-a ridicat ceaţa, au început să apară primele cadavre.

Continuarea, pe Adevărul.ro.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close