Antena 3 CNN Actualitate Inedit Locul uimitor din România unde Nicolae Ceauşescu a fost fascinat de "cea mai pură apă din lume"

Locul uimitor din România unde Nicolae Ceauşescu a fost fascinat de "cea mai pură apă din lume"

Nicolae Ceauşescu ar fi fost fascinat de locul unde se află "cea mai pură apă din lume". Acesta se află poziționat în Munţii Bucegi.

Locul uimitor din România unde Nicolae Ceauşescu a fost fascinat de "cea mai pură apă din lume"
Sursa foto: Youtube | Roxana Brumari | Hepta | Sputnik / Vladimir Akimov
de Ioana Mircea    |    17 Mai 2023   •   14:27

Şapte izvoare sau „Izvorul Nemuririi” aşa cum l-a numit Nicolae Ceauşescu, este locul magic în care s-au făcut mai multe studii asupra apei de acolo, la cererea dictatorului. Se spune că aici ar curge "cea mai pură apă din lume".

În Munții Bucegi, undeva între Lacul Bolboci și Scropoasa, a fost găsit în 1927 un izvor cu ape care îi vindecau pe cei care o consumau. Analizele specialiștilor români au indicat că apele acestui izvor au o calitate uimitoare care vindecă, alină și chiar face minuni.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Se crede că după ce a aflat, Nicolae Ceauşescu a băut apă doar din acel loc.

Citeşte şi: Românii nu pot trăi cu un singur salariu. Câți oameni apelează la al doilea job

Surse de apă este cunoscută de peste două mii de ani. Ea se găseşte la aproximativ 100 de kilometri de Bucureşti, în zona inițiatică a dacilor din Bucegi.

Testele au dovedit ca apa de la „Sapte Izvoare” are toți indicatorii calitativi, un standard superior tuturor surselor de apă cunoscute în lume, numărul bacteriilor fiind zero, la fel ca şi poluarea cu azotați si azotiți.

Ceaușescu a fost plăcut impresionat că, în urma ultimelor studii făcute la Hidrotehnica, în zona Cheilor Zănoagei, la Izvoarele Ialomiței ar exista un nucleu energetic pozitiv al nemuririi, potrivit identitatea.ro.

 

×
Subiecte în articol: sapte izvoare Nicolae Ceauşescu
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close