Antena 3 CNN Actualitate Inedit Ceaușescu a trimis un mesaj pe Lună. Iată ce a vrut să transmită dictatorul!

Ceaușescu a trimis un mesaj pe Lună. Iată ce a vrut să transmită dictatorul!

Ceaușescu a trimis un mesaj pe Lună. Iată ce a vrut să transmită dictatorul!
Sursa foto: foto: Pixabay.com
08 Ian 2019   •   18:27

În vara lui 1969, americanii sunt gata să plece e Lună.

Vor să ducă acolo un mesaj de pace din toate țările lumii, așa că dau veste ambasadorilor lor. România e ”reprezentată” de Nicolae Ceaușescu, scrie A1.ro.

Acesta semnează un text de trei rânduri, redactat atât în română cât și în engleză: ”Fie ca primul contact al omului cu Luna să ducă la împlinirea aspirațiilor de progres și pace ale tuturor celor de pe Pământ”.

Scurta depeșă e însoțită de un steag al României Socialiste, cu stema în mijloc. NASA se ocupă de tot. Sunt 73 de țări ce-au trimis mesaje. Fiecare imagine este fotografiată, micșorată de 200 de ori și inserată pe un disc de silicon, de dimensiunea unei monede de 50 de cenți. Piesa e pusă într-un recipient de aliuminiu, ca va fi lăsat, pentru eternitate, pe Lună, în locul numit ”Marea Liniștită”.

Pe 20-21 iulie 1969, Neil Armstrong și Edwin ”Buzz” Aldrin aselenizează, purtând cu ei, printre altele, și steagul României. Primul pas al omului pe Lună a fost...pus, misiunea ”Apollo 11” e un succes.

În noiembrie 1969, Nixon dă ordin ca fragmente din solul lunar adus pe Pământ de către astronauții americani să plece - ca semn al prieteniei - către toate statele lumii. Ceaușescu primește o cutiuță mică în care se găsesc patru bucăți de pe satelitul natural al Pământului, cu o greutate totală de 0.05 grame.

Alături se găsește steagul României, precum și un certificat ce atestă că acesta a ajuns pe suprafața Lunii. NASA notează cu exactitate ce cantitate s-a trimis fiecărui stat.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close