Antena 3 CNN Actualitate Inedit Ceaușescu, eroul păcii mondiale. Se spune că a fost la un pas de Nobelul pentru pace, dar s-a eschivat. E incredibil ce replică a dat!

Ceaușescu, eroul păcii mondiale. Se spune că a fost la un pas de Nobelul pentru pace, dar s-a eschivat. E incredibil ce replică a dat!

Ceaușescu, eroul păcii mondiale. Se spune că a fost la un pas de Nobelul pentru pace, dar s-a eschivat. E incredibil ce replică a dat!
23 Noi 2018   •   16:38

La începutul anilor ’80, Nicolae Ceaușescu se afirmase în conștiința publică ca unul dintre campionii luptei pentru pace.

Dezarmarea, desființarea blocurilor militare, reducerea cursei înarmărilor, renunțarea la construirea armelor nucleare au fost teme dominante ale retoricii regimului de la București.

Meritele i-au fost recunoscute și pe plan internațional, Ceaușescu fiind decorat, în iunie 1980, de către revista indiană International Reporter cu distincția Om al anului 1980 – pentru pace. Un premiu mult prea modest pentru o personalitate atît de complexă!

Un Nobel pentru pace ar fi fost mult mai potrivit, dar comitetul din Norvegia nu se grăbise să facă nici o nominalizare în acest sens. Liderul român s-a eschivat spunînd: „Am destule decorații!“

Continuarea, pe Dilema Veche.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ceauşescu
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close