Antena 3 CNN Actualitate Inedit Ceaușescu nu avea niciodată bani la el și nici buletinul. Ce nu-i lipsea, totuși, din buzunare când pleca undeva

Ceaușescu nu avea niciodată bani la el și nici buletinul. Ce nu-i lipsea, totuși, din buzunare când pleca undeva

Ceaușescu nu avea niciodată bani la el și nici buletinul. Ce nu-i lipsea, totuși, din buzunare când pleca undeva
07 Ian 2019   •   20:32

Nimeni nu l-a văzut vreodată pe Nicolae Ceaușescu având bani la el sau măcar un portofel.

De fapt, se spune că dictatorul nu avea la el nici măcar actele de identiate. De, toată lumea îl cunoștea și nu avea nevoie de un asemenea document, scrie Shtiu.ro.

Marin Neagoe, şeful Direcţiei a-V-a a Securităţii, a fost unul dintre personajele care mergea peste tot cu Președintele Republicii Socialiste România. Și îl cunoștea destul de bine.

„Nu l-am văzut niciodată pe Ceauşescu cu bani la el. Nu avea niciodată nevoie de bani, nici în ţară şi nici în vizitele externe pe care le făcea. El mânca la Gospodăria de Partid, avea frizer, croitor, tot ce-i trebuia, deci n-avea el nevoie de bani. La restaurant n-a fost niciodată, toată viaţa lui, deci n-a avut de plătit vreo notă”, a povestit Marin Neagoe într-un interviu acordat publicației adevarul.ro.

Singurele situații în care Nicolae Ceaușescu avea la el pașaportul erau atunci când călătorea în străinătate în vizită de lucru.

Familia Ceaușescu nu plătea nici chirie, nici întreținere și nici măcar transport. Asta, în situațiile rare în care membrii familiei foloseau transportul în comun.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ceauşescu
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close