Antena 3 CNN Actualitate Inedit A fost descoperit cel mai mare păianjen mascul veninos din lume. Se găsește în Australia și măsoară 8 centimetri

A fost descoperit cel mai mare păianjen mascul veninos din lume. Se găsește în Australia și măsoară 8 centimetri

Botezat "Hercule", specimenul este un paianjen australian cu pânză în pâlnie și a fost descoperit în regiunea Central Coast, din Australia, la aproximativ 80 de kilometri distanță de Sydney.

A fost descoperit cel mai mare păianjen mascul veninos din lume. Se găsește în Australia și măsoară 8 centimetri
Sursa foto: YouTube
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Ian 2024   •   19:41

Hercule măsoară 7,9 centimetri de la picior la picior, depășind precedentul deținător al recordului din parc din 2018, numit „Colossus”. Păianjenul cu pânză în pâlnie are de obicei o lungime cuprinsă între unu și cinci centimetri, femelele fiind în general mai mari decât masculii, dar nu la fel de mortale.

Această specie de păianjen se găsește cu precădere în zonele împădurite și în grădinile suburbane din Sydney, cel mai populat oraș din Australia, până la orașul de coastă Newcastle din nord și Blue Mountains din vest.

Hercule va contribui la programul de antivenin al parcului de reptile. Păianjenii capturați în siguranță și predați de public sunt supuși unui muls”pentru a extrage veninul, esențial pentru producerea de antivenin care poate salva vieți.

"Suntem obișnuiți să primim păianjeni cu pânză de pâlnie destul de mari donați parcului, însă a primi un mascul cu pânză de pâlnie atât de mare este ca un adevărat jackpot", a declarat Emma Teni, îngrijitoare de păianjeni la Australian Reptile Park, conform digi24

 

×
Subiecte în articol: paianjen Australia
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close