Antena 3 CNN Actualitate Inedit Cel mai vechi mesaj din lume, gasit într-o sticlă de gin, pe o plajă din Australia

Cel mai vechi mesaj din lume, gasit într-o sticlă de gin, pe o plajă din Australia

Cel mai vechi mesaj din lume, gasit într-o sticlă de gin, pe o plajă din Australia
10 Mar 2018   •   13:50

 Un cuplu a avut marea mirare să găsesca, în timpul unei plimbări pe o plajă australiană, o sticlă de gin conținând un mesaj datat din 12 iunie 1886.
 
Cei doi îndrăgostiți au observat sticla pe plajă datorită inscripțiilor distincte pe care aceasta le avea și au considerat că ar putea fi o decorațiune perfectă pentru librăria lor. Spre marea lor surprindere, înăuntrul sticlei se afla o foaie de hârtie, cu un mesaj vechi de 132 de ani.
 
Muzeul Australian de Vest a stabilit că sticla a fost aruncată de pe un vas german, Paula, în 1886, în timp ce traversa Oceanul Indian, la 950 kilometri de coasta australiană. În acea perioadă, vasele germane efectuau un experiment ce a durat 69 de ani, care consta în aruncarea a mii de sticle în apă, pentru a stabili curenții oceanului. Fiecare sticlă aruncată conținea coordonatele navei în momentul respectiv, data și numele corăbiei, informații care au ajutat muzeul australian să verifice autenticitatea și originea mesajului.
 
Aceasta sticlă bate recordul pentru cel mai vechi mesaj, întrecând o scrisoare veche de 108 ani. Dintre miile de mesaje trimise în acea perioadă, 662 au fost decoperite, iar cea mai recentă a fost găsită în 1934.
 
Întrebați despre găsirea sticlei, cuplu a declarat: „A fost un noroc pur. Nu se putea mai bine decât atat.”

Sursă: The Guardian

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close