Antena 3 Actualitate Inedit Cele șapte guverne răsturnate de operaţiunile clandestine ale CIA

Cele șapte guverne răsturnate de operaţiunile clandestine ale CIA

11 Noi 2017   •   08:32
Cele șapte guverne răsturnate de operaţiunile clandestine ale CIA

Mai mulţi lideri ale statelor Lumii a III a, atât dictatori cât şi democraţi, au ajuns să fie prinşi în mijlocul confruntărilor ideologice ale Războiului Rece dintre SUA şi URSS . Lupta pentru influenţă la nivelul sistemului internaţional a celor două superputeri, i-a costat pe unii dintre ei funcţia, iar pe alţii chiar viaţa.

O parte din acţiunile secrete ale CIA au fost recunoscute public de către Administraţia americană, dar există încă numeroase evenimente politice majore la nivel internaţional în care este suspectată în continuare implicarea serviciilor secrete americane.Implicările secrete ale CIA în şapte lovituri de stat (fără să mai menţionăm intervenţiile militare americane împotriva regimurilor ostile, sprijinirea insurgenţilor cu o poziţie pro-americană sau tentativele de asasinat) a transformat SUA într-o „sperietoare” în actualele tensiuni politice de pe plan internaţional.

Continuarea, pe Historia.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close