Antena 3 CNN Actualitate Inedit CEO-ul unei mari companii își dezvăluie secretele. De ce îi scoate la masă în oraș pe cei care aplică pentru un job în companie

CEO-ul unei mari companii își dezvăluie secretele. De ce îi scoate la masă în oraș pe cei care aplică pentru un job în companie

CEO-ul unei mari companii își dezvăluie secretele. De ce îi scoate la masă în oraș pe cei care aplică pentru un job în companie
Sursa foto: Foto:pixabay.com
23 Feb 2016   •   20:26

O companie de brokeraj bancar din SUA folosește o metodă mai puțin convențională pentru a testa candidații care aplică pentru un loc de muncă. CEO-ul de la Charles Schwab, Walt Bettinger îi invită la o masă în oraș pe cei care își depun CV-urile la departamentul lor de HR.

Dar asta nu e tot. În complicitate cu angajații restaurantului, CEO-ul dă peste cap comanda comeseanului său, aspirant la job în companie, doar pentru a vedea cum reacționează în situații neașteptate și mai puțin plăcute.

”Fac asta pentru că vreau să văd cum răspund la o așa situație. Asta mă ajută pe mine să aflu din timp cum fac față încurcăturilor. Sunt supărați, frustrați, sau înțelegători? Viața însăși e așa. La fel și afacerile”, a spus Bettinger, într-un inteviu acordat The New York Times.

Walt Bettinger a explicat că este interesat și de aspirațiile și succesele candidaților, însă și de adevarata lor personalitate.

”Îi întreb și despre marile lor eșecuri, pentru a vedea dacă și le asumă sau dacă găsesc pe altcineva de vină pentru ele”, a spus CEO-ul.

Bineînțeles, dacă te-ai afla la un astfel de interviu și nu ai primi ceea ce ai comandat, ar fi de preferat să menționezi acest lucru chelnerului, fără să faci însă mare caz, notează The Independent.

Dacă nu spui nimic, există riscul ca angajatorul tău să creadă că ești timid, că nu acorzi atenție la detalii sau că nu ești în stare să îndrepți o greșeală, mai scrie The Independent.

×
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close