Antena 3 CNN Actualitate Inedit Chibriturile greșite i-au suflat șansa de a intra în Cartea Recordurilor, după o muncă titanică de 8 ani. ”Este o parte din visul meu care a dispărut”

Chibriturile greșite i-au suflat șansa de a intra în Cartea Recordurilor, după o muncă titanică de 8 ani. ”Este o parte din visul meu care a dispărut”

Un bărbat pasionat de machete care a vrut să bată recordul mondial pentru construcția unui Turne Eiffel din chibrituri și-a văzut speranțele spulberate peste noapte.

Chibriturile greșite i-au suflat șansa de a intra în Cartea Recordurilor, după o muncă titanică de 8 ani. ”Este o parte din visul meu care a dispărut”
Sursa foto: Facebook / Richard Plaud
de Georgiana Adam    |    07 Feb 2024   •   22:41

Francezul Richard Plaud, în vârstă de 47 de ani, din Montpellier-de-Médillan, o localitate din vestul Franței, a fost informat de către Cartea Recordurilor Guinness că turnul său de 7,19 m nu se califică pentru că a folosit un tip greșit de chibrituri.

"Este o parte din visul meu care a dispărut", a declarat bărbatul.

Richard Plaud a avut nevoie de opt ani ca să construiască macheta, de 706.900 de chibrituri și 23 kg de lipici.

Ultima bucată de lemn a fost lipită cu grijă la 27 decembrie, în ziua în care s-au împlinit 100 de ani de la moartea inginerului Gustav Eiffel.

După aceea, el a expus modelul la scară 1/45 și a contactat echipa Guinness World Records pentru ca aceasta să îi autentifice opera.

Dar aici totul a luat o întorsătură greșită, deoarece francezul a făcut o eroare fundamentală, notează BBC.

Dându-și seama că partea cea mai enervantă a lucrării urma să fie raderea a sute de mii de bucățele de sulf de pe fiecare chibrit, a contactat producătorul de chibrituri.

În GALERIA FOTO de mai jos puteți urmări imagini cu Turnul Eiffel din chibrituri

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Aceștia i-au furnizat kilograme de chibrituri fără sulf - cu alte cuvinte, bețe fără partea roșie de la capăt. Perfect pentru construcții, dar, din punct de vedere tehnic, nu sunt chibrituri adevărate.

Din nefericire pentru el, regulile Guinness World Records stipulează că doar chibriturile "disponibile în comerț" se califică pentru obținerea unui record.

"Au socotit că chibriturile mele nu erau disponibile la vânzare. Așa că nu s-au calificat", a declarat Plaud.

"Este destul de uimitor și, de fapt, destul de enervant. Nu este tocmai fair-play. Ceea ce mă doare cel mai tare este că nu recunosc munca pe care am depus-o, timpul pe care l-am petrecut, energia mentală - pentru că pot să vă spun că nu a fost ușor”, mai spune acesta.

El speră să își expună turnul la Paris pentru Jocurile Olimpice din iulie.

Între timp, recordul Guinness rămâne în Liban - unde Toufic Daher a construit un Turn Eiffel de 6,53 m în 2009. Folosind chibriturile potrivite, desigur.

×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close