Antena 3 CNN Actualitate Inedit Cina dictatorilor. Mâncarea pe care Ceauşescu o lua cu el în vizitele externe

Cina dictatorilor. Mâncarea pe care Ceauşescu o lua cu el în vizitele externe

Cina dictatorilor. Mâncarea pe care Ceauşescu o lua cu el în vizitele externe
20 Apr 2018   •   16:22

Suntem ceea ce mâncăm, dar, de asemenea, cum şi cu cine mâncăm, iar mâncarea poate influenţa starea de spirit, tractul intestinal şi vederea asupra lumii, scriu Victoria Clark şi Melissa Scott, autoarele cărţii "Dictators' Dinners: A Bad Taste Guide to Entertaining Tyrants" ("Cina dictatorilor: Un ghid de prost gust pentru distrarea tiranilor", n.r.).

Pe măsură ce îmbătrâneau, cei mai mulţi dictatori au devenit din ce în ce mai obsedaţi de puritatea hranei. Kim Il-sung, care a condus Coreea de Nord din 1948 până în 1994, când a murit, cerea ca fiecare bob de orez care îi era servit să fie ales individual, potrivit gandul.info.

Nicolae Ceauşescu îi irita la culme pe liderii străini pe care îi vizita aducându-şi toată hrana cu el. Josip Broz Tito, şeful statului vecin Iugoslavia, a fost şocat de insistenţa lui Ceauşescu de a bea suc de legume crude cu un pai, evitând orice formă de hrană solidă.

Ceauşescu era însoţit întotdeauna, în călătoriile sale, de un ofiţer de Securitate cu rang înalt, care era şi chimist, echipat cu un laborator mobil pentru testarea mâncării.

 

×
Subiecte în articol: Nicolae Ceauşescu
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close