Cine a fost, de fapt, mama Elenei Ceaușescu. Dezvăluiri inedite despre socrii lui Nicolae Ceaușescu

de D.G.    |    27 Ian 2020   •   16:52
Cine a fost, de fapt, mama Elenei Ceaușescu. Dezvăluiri inedite despre socrii lui Nicolae Ceaușescu

De-a lungul timpului, Elena și Nicolae Ceaușescu s-au aflat sub lupa curioșilor, dornici să descopere chiar și cele mai ascunse secrete ale cuplului de dictatori care a condus țara noastră în perioada comunistă.

După aproape 30 de ani de la căderea „Epocii de Aur”, ies la iveală o serie de amănunte inedite.

Chiar dacă au circulat numeroase informații cu privire la soția fostului secretar general al Partidului Comunist Român, puțină lume știe cine a fost, de fapt, mama Elenei Ceaușescu.

Mai exact, Alexandrina, pe numele său, era o mare consumatoare de țuică, neputând rezista niciodată tentației acestei licori bahice pe care o prepara chiar în satul natal. În plus, îmbătată de puterea fiicei sale, bătrâna obișnuia să se comporte extrem de autoritar cu toți locuitorii din Petrești, județul Dâmbovița.

„Mă judeca baba, mă lua la ţurcă, mă întreba: de ce nu faci planul? Auzi, că nu faci planul. Era plan de măceşe, de piei de câini, dacă nu dădeam trei piei de câine să fiu al dracu dacă-mi dădea salariul” , a declarat Fănică Toma, vărul Elenei Ceaușescu, pentru România TV.

Nici tatăl partenerei de viață a lui Nicolae Ceaușescu nu a fost lipsit de probleme de-a lungul vieții sale. Potrivit celor spuse de Fănică Toma, „Nae Petrescu avea han, prăvălie, trăia din pogoanele de pământ din luncă, le dădea în parte şi făcea bişniţă. Îi ziceam unchiul Nae”.

Comunist înrăit, acesta și-a îndemnat mereu copiii să urmeze calea partidului, participând activ la acțiunea de colectivizare demarată de fiica sa. Însoțită de Nicolae Ceaușescu, aceasta a revenit în satul natal pentru a-i convinge pe săteni să-și cedeze pământurile. Obiectivul a fost atins și datorită ajutorului venit din partea lui Nae Petrescu.

„A venit la colectivizare să colectivizeze Petreştiul, ea şi cu frate-su’. A venit a mers prin sat, au ieşit ţărani şi a zis unul, ăla avea vreo 40 pogoane de pământ şi-i zicea lui Ceauşescu: domnule ministru: acuma noi ne ducem la colectiv, dar să aveţi grijă şi de noi” , a mai spus bătrânul Fănică Toma, vărul Elenei Ceaușescu, potrivit Fanatik.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close