x close

MISIUNEA SPAȚIALĂ APOLLO 11. Cine a fost primul pământean care mers la toaletă chiar pe... Lună. Misterul a fost dezvăluit chiar de autor

de D.G.    |    20 Iul 2019   •   15:21
MISIUNEA SPAȚIALĂ APOLLO 11. Cine a fost primul pământean care mers la toaletă chiar pe... Lună. Misterul a fost dezvăluit chiar de autor 817 foto: Pixabay.com

MISIUNEA SPAȚIALĂ APOLLO 11. 20 iulie 1969. Astronautul Neil Armstrong rostește celebrele cuvinte "Este un pas mic pentru om, dar un salt gigant pentru omenire", cuvinte ce aveau să se identifice cu cea mai mare realizare a Omenirii, când vine vorba despre cucerirea spațiului cosmic.

Dacă întreaga omenire îl percepe pe Armstrong drept „primul cuceritor” al satelitului natural al Pământului, Buzz Aldrin este omul care se poate lăuda cu faptul că a devenit primul pământen, care a făcut pipi în timp ce se afla pe suprafața Lunii. În mod evident, fotografiile care-l înfățișează pe Aldrin micționând la propriu pe suprafața satelitului sunt doar niște trucaje.

În realitate, echipamentele folosite de către astronauții, care au făcut parte din misiunea Apollo 11, aveau atașate dispozitive speciale în care protagoniștii aselenizării să își rezolve astfel de probleme urgente: „Aveam tot ce ne trebuie la noi. NASA concepuse un echipament special pentru astfel de situații”, au spus membrii misiunii Apollo 11.

Continuarea, pe A1 Premium.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati