Antena 3 CNN Actualitate Inedit Cine este românca pe care Nicolae Ceaușescu a făcut-o cadou unui președinte canibal. Ce a primit în schimb dictatorul

Cine este românca pe care Nicolae Ceaușescu a făcut-o cadou unui președinte canibal. Ce a primit în schimb dictatorul

Detalii incredibile legate de darul pe care președintele României socialiste i l-a făcut omologului său din Republica Centrafricană, în schimbul unor diamante.

Cine este românca pe care Nicolae Ceaușescu a făcut-o cadou unui președinte canibal. Ce a primit în schimb dictatorul
30 Ian 2020   •   16:38

Este vorba despre Jean-Bedell Bokassa, omul care a condus Republica Centrafricană cu mână de fier. Acesta a venit cu o propunere surprinzătoare pentru Nicolae Ceaușescu, secretarul general al Partidului Comunist Român și cel care a condus România în perioada cunoscută sub numele de „Epoca de Aur”.

Mai precis, acesta era dispus să cedeze României un procent de 10% din producția de diamante a țării sale, în schimbul unei românce de care se îndrăgostise nebunește, scrie Fanatik.ro.

Personaj controversat, președintele statului african a fost acuzat însă de o serie de practici extrem de „neobișnuite”. De-a lungul timpului s-a spus că își ucidea dușmanii cu sânge rece, după care îi mânca.

Întreaga întâmplare a avut loc în anul 1973, când Jean-Bedell Bokassa s-a împrietenit cu Nicolae Ceaușescu. Cu ocazia vizitei în țara noastră, președintele Republicii Centrafricane s-ar fi îndrăgostit atât de tare de o româncă, încât i-ar fi propus omologului său din România să o trimită în statul african, promițând că în schimb îi va ceda 10% din producția de diamante.

Așa se face că Gabriela Drâmbă, pe numele său, a fost cosntrânsă de Securitate să plece pe continentul african, unde a devenit soția lui Bokassa. Cei doi au fost căsătoriți între 1975 și 1977.

Nu a fost singura femeie din viața președintelui Republicii Centrafricane. Acesta a fost însurat de 18 ori, având nu mai puțin de 39 de copii. În 1979, domnia sa a luat sfârșit, fiind alungat din țară, în urma unei revolte sprijinite la acea vreme de Guvernul Francez. A decedat în 1996, la vârsta de 75 de ani, din cauze naturale.

×
Subiecte în articol: nicolae ceausescu
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close