Antena 3 CNN Actualitate Inedit Comoara de taină din Peștera Bolii. De ce se feresc localnicii să intre în ea!

Comoara de taină din Peștera Bolii. De ce se feresc localnicii să intre în ea!

Comoara de taină din Peștera Bolii. De ce se feresc localnicii să intre în ea!
Sursa foto: Foto: pixabay.com
24 Mai 2017   •   13:16

Peștera Bolii este considerată una dintre cele mai spectaculoase formațiuni subterane din Valea Jiului. Apele au săpat tuneluri atât de adânci că, pe vremuri, oamenii intru aici călare și sute de suflete se ascundeau în peșteră de năvala turcilor. Azi a devenit un spațiu inedit pentru concerte și evenimente artistice, dar localnicii știu că există tainițe ascunse în pereții de stâncă, scrie libertateapentrufemei.ro.

Peștera Bolii pare să fie mult mai adâncă decât pot vedea turiștii. Există câteva locuri anume, în inima dealului, unde pereții se deschid ca prin farmec și poți pătrunde în cavernele adânci, unde nu au ajuns până acum nici speologii. Iar în aceste caverne, legendele spun că zace o comoară fabuloasă din aur, ascunsă de daci pe vremea cotropirii romane.

Bătrânii locului știu din moși strămoși că în tainițele din munte sunt comori de aur, dar nimeni nu le-a găsit calea. Mai spun bătrânii că numai cei care vor căuta comorile fără să le folosească în propriul interes ar putea să le găsească. Blestemul îi va duce la pierzanie pe cei care vor încerca să le găsească din lăcomie și interese meschine.

×
Subiecte în articol: Valea Jiului pestera
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close