Antena 3 CNN Actualitate Inedit Coșmarul unui mecanic de tren: „Când izbeşti pe cineva, împingi cu picioarele în podea să opreşti locomotiva de 100 de tone”

Coșmarul unui mecanic de tren: „Când izbeşti pe cineva, împingi cu picioarele în podea să opreşti locomotiva de 100 de tone”

Coșmarul unui mecanic de tren: „Când izbeşti pe cineva, împingi cu picioarele în podea să opreşti locomotiva de 100 de tone”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
18 Aug 2017   •   09:01

Un mecanic de tren a povestit traumele prin care a trecut după ce a ucis cu locomotiva patru oameni, sinucigaşi, sau şoferi imprudenţi. Chiar ieri, mecanicul a avut parte de o nouă experienţă tragică. Un alt sinucigaş s-a aruncat în faţa trenului său, în apropierea Gării Vaslui.

Chiar dacă mecanicul trenului a observant intenţia bărbatului, nu a putut frâna în timp util.

Prima dată i s-a întâmplat în anii '90. Era mecanic de locomotivă, prinsese ceva cheag, dar n-o păţise niciodată. Ştia doar din povestirile colegilor. Era o cursă absolut obişnuită, într-o zi de vară. Până la Iaşi, mai avea câţiva zeci de kilometri.

"Eram la Bârnova când l-am văzut de departe", îşi aminteşte mecanicul Gheorghe Marciuc. "Mă aştepta într-o pădurice şi am înţeles ce vrea să facă. Am încetinit trenul la 15 km/oră, m-am apropiat uşor de el". Marciuc era la comanda unei locomotive de 100 de tone care, cu tot cu garnitură, să fi avut în total vreo 600 de tone. Celălalt, un tip înfrânt de greutăţi, voia să-şi încheie socotelile cu viaţa. Şi-l găsise tocmai pe el, pe Marciuc. "Din priviri, ne-am înţeles să nu sară", retrăieşte mecanicul clipa. A accelerat, zicându-şi în gând că celălalt l-a înţeles şi că nu va avea curajul să plonjeze. "Când mai erau trei metri, s-a pus în fund pe şine". Palmele mecanicului plesnesc şi se rotesc în aer imaginând impactul. "Şi agregatul l-a prins. L-a rostogolit pe dedesubt, scrie evz.ro.

 

 

×
Subiecte în articol: accident feroviar sinucigas tren Iași
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close