Antena 3 CNN Actualitate Inedit Crezi că știi? Care a fost cea mai mare fraudă electorală din toate timpurile, în România

Crezi că știi? Care a fost cea mai mare fraudă electorală din toate timpurile, în România

Crezi că știi? Care a fost cea mai mare fraudă electorală din toate timpurile, în România
08 Noi 2019   •   16:38

Alegerile din 1946 au scris o istorie neagră a României, căci astfel a început perioada de care mulți ne amintim azi nu cu nostalgie, ci cu un fior rece pe șira spinării (la figurat, dar și la propriu, când rememorăm gradele în minus îndurate noaptea, când nu era căldură). Dar alegerile s-au desfășurat după vorba celebrului Stalin, care spunea că „nu contează cine votează, ci contează cine numără voturile”.

Alegerile parlamentare din România din 1946 au fost convocate pe 19 noiembrie în Regatul României. Rezultatele oficiale i-au dat câștigători pe comuniștii români (PCR) și pe aliații lor din Blocul Partidelor Democrate (BPD): Uniunea Populară Maghiară (UPM/MNSz), facțiunea proguvernamentală țărănistă din jurul lui Dr. Nicolae Lupu și Comitetul Democrat Evreiesc. Aceste alegeri au marcat un pas decisiv spre destabilizarea monarhiei constituționale române și instaurarea regimului comunist în țară la sfârșitul anului următor.

Continuarea, pe A1 Premium.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close