Antena 3 CNN Actualitate Inedit Cristina Miia are 33 de ani și a devenit salvator SMURD după o tragedie care i-a schimbat definitiv destinul. Viața i-a dat o lecție crudă, iar acum face tot posibilul ”ca alții să trăiască!”

Cristina Miia are 33 de ani și a devenit salvator SMURD după o tragedie care i-a schimbat definitiv destinul. Viața i-a dat o lecție crudă, iar acum face tot posibilul ”ca alții să trăiască!”

Cristina Miia are 33 de ani și a devenit salvator SMURD după o tragedie care i-a schimbat definitiv destinul. Viața i-a dat o lecție crudă, iar acum face tot posibilul ”ca alții să trăiască!”
Sursa foto: Foto: Facebook
05 Dec 2019   •   11:14

Cristina Miia are 33 de ani și își dedică viața salvând oameni, în calitate de voluntar SMURD, după o tragedie care i-a schimbat definitiv destinul: moartea fiului ei în vârstă de doi ani și jumătate.

Povestea Cristinei Miia este spusă, în câteva cuvinte, într-o postare publicată pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Situații de Urgență, de Ziua Internaţională a Voluntariatului.

Cristina Miia. O femeie superbă, un salvator, o eroină a zilelor nostre.

Cristina Miia are 33 de ani şi este unul dintre cei mai dedicaţi voluntari SMURD din ţară. Dar la începuturi, în drumul vieții proiectat de ea nu avea să se întrevadă momentul îmbrăcării combinezonului roșu, aducător de speranță. Viața, în schimb, a avut ale planuri și i-a arătat o altă fațetă a ei, crudă, neiertătoare. O singură lecție a rămas să îi călăuzească pașii și să o poarte mereu în suflet și gând “...pentru ca alții să trăiască”.

Implicarea ei în cadrul activităţilor SMURD prin programul „Voluntar din Pasiune“ a început la puţin timp după o tragedie, momentul când şi-a pierdut fiul de 2 ani şi jumătate, ca umare a unei obstrucţii de căi aeriene superioare.

De-a lungul celor 3 ani de când Cristina a dobândit calificarea de paramedic și de când își depune efortul cot la cot cu salvatorii de la SMURD Maramureș, sute, mii de inimi au trecut prin mâinile ei.

Misiunea vieții ei continuă. În ochii ei senini, dar înflăcărați de pasiune, se vede nevoia disperată de a ajuta oamenii îngenuncheați, neputincioși în lupta cu viața. Este ceva ce viața, nedreaptă în esență a transformat-o pe Cristina în această eroină modernă.

Cristina... mereu, pentru ca alții să trăiască!”, se arată în mesajul postat de Departamentul pentru Situații de Urgență.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close