Antena 3 CNN Actualitate Inedit Culmea mitei! Un comisar de la OPC lua şpagă pentru soţie

Culmea mitei! Un comisar de la OPC lua şpagă pentru soţie

Culmea mitei! Un comisar de la OPC lua şpagă pentru soţie
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
14 Dec 2016   •   19:55

Culmea şpăgii româneşti vine de la Iaşi. Un comisar OPC primea aproape orice ca mită când mergea în controale. Barbu Leonida lua inclusiv articole de îmbrăcăminte sau de încălţăminte pentru soţia sa.

Femeia era însă pretenţioasă, şi de multe ori şi-a trimis soţul înapoi, ca să schimbe „mita“, scrie Ziarul de Iaşi. De exemplu, În noiembrie 2015, comisarul „a luat o pereche de pantofi de damă de culoare bej combinat cu negru marca Regal Elegance cu o valoare de 199 lei (fiindcă nu i-au plăcut soţiei sale, inculpatul a restituit perechea şi a luat o pereche de încălţăminte marca Samsavana)“, au arătat procurorii.

Lista şpăguţelor luate de comisar este incredibilă. De la cremă de ghete, burete pentru cremă de ghete, o lădiţă de căpşuni, o lădiţă cu piersici, o pereche de pantaloni, o curea, doi pepeni, o ladă cu portocale, una cu banane, până la bani şi haine pentru soţie totul se regăseşte acolo. 

Aflat în prag de pensionare, Barbu Leonida a fost de acord să primească trei ani de închisoare cu suspendare şi a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei.
 

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close