Antena 3 CNN Actualitate Inedit Cum a încercat Leana să-l răstoarne pe Ceaușescu. "Guvernul fantomă" era pregătit și rușii așteptau semnalul

Cum a încercat Leana să-l răstoarne pe Ceaușescu. "Guvernul fantomă" era pregătit și rușii așteptau semnalul

Cum a încercat Leana să-l răstoarne pe Ceaușescu. "Guvernul fantomă" era pregătit și rușii așteptau semnalul
30 Ian 2019   •   16:39

Generalul Nicolae Pleșiță relatează în cartea "Ochii și urechile poporului" despre o conspirație inițiată de Elena Ceaușescu la adresa Cabinetului nr. 1 (1986-1987). Schița cu membrii guvernului a ajuns și la cunoștința lui Mihail Gorbaciov prin intermediul lui Constantin Olteanu, propus prim-ministru.

Citește și: Motivul pentru care Ceaușescu s-a separat de Elena mai multe săptămâni. Puțini români știu această poveste

În cele din urmă, totul a fost un simplu foc de paie, „guvernul fantomă” inițiat din dorința Elenei Ceaușescu nebeneficiind de suportul ofițerilor de Securitate. Leana era atât de orbită de dorința de a fi președinte măcar o zi, încât era în stare să colaboreze și cu dracul. După ce a făcut „guvernul”, Nicu a transmis mesajul la ruși. Pentru mine a fost o surpriză enormă. Când a aflat de toată povestea, Postelnicu a refuzat să primească informația. A leșinat de frică. „Cum să mă duc eu la tovarășuʼ să-i spun că tovarășuʼ Nicu nu știu ce face contra lui?” Pe atunci, tovarășuʼ Nicu pe chestia Buzăului, unde s-a făcut că face armata la aviație, la Ianca, stătea într-un apartament în târg, unde băieții serveau fetițe de liceu. Toți au fugit ca de dracuʼ când au văzut despre ce este vorba. Lucrurile evoluaseră atât de mult, încât Postelnicu nu s-a mai putut băga între ciocan și nicovală.

Citește și: Nu mai puțin de 31 de blesteme, pe capul lui Nicolae Ceaușescu. Știi povestea lor?

Continuarea, pe Historia.ro.

 

×
Subiecte în articol: Nicolae Ceauşescu
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close