Antena 3 CNN Actualitate Inedit Cum a pus mâna Securitatea lui Ceaușescu pe harta unei comori uriașe ascunsă de un prinț sârb în Mehedinți

Cum a pus mâna Securitatea lui Ceaușescu pe harta unei comori uriașe ascunsă de un prinț sârb în Mehedinți

Cum a pus mâna Securitatea lui Ceaușescu pe harta unei comori uriașe ascunsă de un prinț sârb în Mehedinți
28 Mar 2017   •   11:52

În urmă cu două sute de ani, într-o noapte de toamnă pâcloasă, prinţul sârb, Milan Obrenovici, a îngropat o comoară uriaşă, într-o peşteră din Munţii Mehedinţi. Trei sute de soldaţi şi 80 de cai au dus, pe potecile abrupte, jumătate din tezaurul Serbiei, pe care prinţul fugar îl punea la adăpost de fratele său, cu care se duşmănea. Ajutat de meşteri italieni şi de un boier craiovean, pe a cărui frumoasă fată o luase în căsătorie, prinţul a zidit o peş­teră uriaşă din inima muntelui, în care şi-a ascuns aurul, podoa­bele scumpe, giuvae­rurile pline de neste­mate, mantia princia­ră, ba chiar şi coroana şi sabia de domnitor.

Ucis de turci, la po­runca fratelui său, lo­cul şi planul de îngro­pare a comorii i-au ră­mas boierului craio­vean, socrul său, care înainte să-şi dea, şi el, obştescul sfârşit, le-a zidit într-o firidă a ca­sei. Moartea celor doi n-a îngropat, însă, şi po­vestea comorii. De-a lungul istoriei, pe urmele ei au pornit zeci de împătimiţi. Gă­sită în firida de piatră, harta ascunzătorii a dis­părut, nu înainte să ajungă la câţiva vânători de comori, de la simpli ţărani, la gradaţi, mai mici sau mai mari, ai Securităţii lui Ceauşescu.

Continuarea, pe formula-as.ro.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ceauşescu comoara mehedinti
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close