Antena 3 CNN Actualitate Inedit Cum arăta un concediu peste graniţă în Epoca de Aur. Așteptai un an ca să poți vizita...

Cum arăta un concediu peste graniţă în Epoca de Aur. Așteptai un an ca să poți vizita...

Cum arăta un concediu peste graniţă în Epoca de Aur. Așteptai un an ca să poți vizita...
Sursa foto: sursa foto: comunismulinromania.ro
05 Iul 2017   •   13:49

O excursie turistică in străinătate in Epoca de Aur putea fi o adevărată epopee. După ce treceai printr-o anchetă cu sute de intrebări descurajatoare, trebuia să ai noroc să mai găseşti un loc disponibil în grupul de turişti.

 

Rată de promovare uluitoare la BACALAUREAT. Vezi REZULTATELE pe județe

 

În 1987, Marilena Stoian președinte fondator ANTREC, se hotărâse să plece într-o excursie, prin Oficiul Naţional pentru Turism (ONT), în Republica Democrată Germană. Făcuse toate demersurile plină de speranţă şi nerăbdare. Habar nu avea că abia peste un an o să plece.

“Urmăreau să te descurajeze. Mi-au pus sute de întrebări: «De ce plecaţi în străinătate? România aţi vizitat-o?». Le-am spus că am colindat ţara, dar pentru ei nu era suficient. Replicile erau de-a dreptul penibile: «Vizitaţi România şi după aceea plecaţi în străinătate! ». Dar am trecut cu bine. Urmau recomandările de la şefi şi chiar de la securistul care răspundea de instituţia unde lucrai”, a povestit Marilena Stoian.

Continuarea, pe Libertatea.ro.

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close