Antena 3 CNN Actualitate Inedit Cum arătau vacanţele românilor în Epoca de Aur şi cât costau camerele la hotelurile de pe litoral

Cum arătau vacanţele românilor în Epoca de Aur şi cât costau camerele la hotelurile de pe litoral

Cum arătau vacanţele românilor în Epoca de Aur şi cât costau camerele la hotelurile de pe litoral
Sursa foto: sursa foto: Historia.ro
05 Iul 2017   •   15:57

În perioada comunismului, oricine îşi permitea să meargă în concediu la mare. E adevărat, cu trenul, pentru că maşinile erau rare, iar carburantul raţionalizat.

 

Rată de promovare uluitoare la BACALAUREAT. Vezi REZULTATELE pe județe

 

”Înainte de 1990, oamenii apreciau mai mult ca acum vacanţele şi concediile, cu toate că se aflau în plin regim comunist. Vacanţa era vacanţă şi toată lumea lăsa grijile acasă. Nu se punea problema turismului de weekend sau a celui spontan. Hotelurile erau pline atât în sezon, cât şi în extrasezon. Preţurile erau mici în comparaţie cu cele de astăzi. Camerele erau împărţite în 3 categorii. La categoria lux, o cameră dublă de hotel costa 57 lei, la un salariu mediu comparabil cu cel de astăzi, respectiv 1.800 lei. La categoria a III-a, tarifele erau şi mai accesibile:23 lei o cameră dublă cu baia în comun, iar camera cu baie proprie era 28 lei. Alocaţia de alimente, inclusă în bilete, era de 18 lei pe zi”, explică istoricul Marin Pop.

Continuarea, pe Historia.ro.

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close