Antena 3 CNN Actualitate Inedit Cum au câștigat Ion Panţuru şi Nicolae Neagoe singura medalie olimpică la sporturile de iarnă pentru România

Cum au câștigat Ion Panţuru şi Nicolae Neagoe singura medalie olimpică la sporturile de iarnă pentru România

Cum au câștigat Ion Panţuru şi Nicolae Neagoe singura medalie olimpică la sporturile de iarnă pentru România
Sursa foto: sursa foto: Historia
20 Dec 2018   •   18:11

Ion Panţuru şi Nicolae Neagoe au cucerit singura medalie olimpică pentru România la sporturile de iarnă, la Grenoble (Franţa), în 1968. Ei au avut atunci al treilea timp din concurs.

Un rezultat de care ne amintim doar din patru în patru ani, când facem bilanţul performanţelor şi comparaţiile între ediţiile Olimpiadelor. Din păcate, această medalie obţinută la bob este etalonul rezultatelor noastre la Jocurile de iarnă de mai bine de patru decenii. „Nu credeam că va rămâne singura până în ziua de azi“, îşi începe povestea Ion Panţuru, de patru ori participant la Jocurile Olimpice.

Fost portar la echipa de fotbal, Carpaţi Sinaia (divizia C), viitorul campion la bob avea să nimerească la sporturile de iarnă dintr‑o curiozitate. „Era iarna lui 1958. Aveam mai mulţi prieteni care practicau bobul şi într‑o pauză competiţională m‑am dus cu ei la Campionatele Naţionale de seniori. După întreceri s‑a mai organizat o întrecere a începătorilor, unde am cerut permisiunea de a încerca şi eu bobul.

Continuarea, pe Historia.ro.

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close