Antena 3 CNN Actualitate Inedit Cum îi faci pe oameni să te placă. Metoda lui Benjamin Franklin

Cum îi faci pe oameni să te placă. Metoda lui Benjamin Franklin

Cum îi faci pe oameni să te placă. Metoda lui Benjamin Franklin
Sursa foto: Foto: pixabay.com
10 Apr 2018   •   12:59

Toată lumea crede că trebuie să fii amabil cu oamenii din jur, dacă vrei să te placă, însă lucrurile nu stau chiar așa. 

Benjamin Franklin este unul dintre cei mai importanți oameni din istoria Statelor Unite, fiind cel care a schițat Declarația de Independență și Constituția SUA. Succesul său se datorează și faptului că el știa cum să se poarte cu cei care nu îl plăceau.

„Cel care a făcut ceva bun pentru tine va fi mai pregătit să te ajute decât cel pe care l-ai ajutat”, ar fi spus Benjamin Franklin, potrivit forbes.com.

Legenda spune că Franklin s-a folosit de această descoperire pentru a se împrieteni cu un legiuitor din Pennsylvania, care era rivalul său. L-a rugat să îi împrumute o carte rară, iar când i-a înapoiat cartea, i-a lăsat și un bilet de mulțumire.

„Data viitoare când s-a așezat lângă mine, mi-a vorbit (lucru pe care nu l-a mai făcut până acum) foarte civilizat. Și apoi a arătat disponibilitate să îmi facă pe plac cu fiecare ocazie, astfel că am devenit prieteni, iar relația noastră a continuată până la moartea sa”, a povestit Benjamin Franklin.

Un truc care te va ajuta în demersul tău este să îi urmărești pe ceilalți membri ai grupului din care faci parte. Când vor începe să râdă, aceștia vor încerca să îi privească în ochi pe cei de care se simt foarte apropiați.

×
Subiecte în articol: metoda
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close