Antena 3 CNN Actualitate Inedit Cercetătorii au descoperit cum poți afla dacă te apropii de moarte. Iată cum te poți testa

Cercetătorii au descoperit cum poți afla dacă te apropii de moarte. Iată cum te poți testa

Cercetătorii au descoperit cum poți afla dacă te apropii de moarte. Iată cum te poți testa
Sursa foto: Foto: freeimages.com/ Jack Kelly
de S.T.    |    04 Oct 2016   •   14:15

Timpul de reacție al unei persoane atunci când este pusă în fața unei situații noi ar putea determina câți ani urmează să mai trăiască aceasta.

Potrivit unui studiu publicat în revista Plos One, oamenii de știință de la University College London și University of Edinburgh au analizat informațiile a peste 5.000 de persoane.

Oamenii aveau vârste cuprinse între 20 și 59 de ani. În debutul studiului, în anii 1990, s-au măsurat timpii de reacție ai participanților. Aceștia aveau o sarcină simplă: să apese un buton de fiecare dată când o imagine apărea pe ecranul computerului.

În următorii 15 ani, participanții acestui studiu au fost supravegheați pentru a înregistra câți au murit și câți au supraviețuit în această perioadă.

În total, 378 de participanți au murit. Studiile au arătat că riscul de a muri a fost cu 25% mai mare, în cazul acelora care au înregistrat timpi de reacție mai lenți.

Puteţi să vă testaţi timpii de reacţie AICI

×
Subiecte în articol: timp test oameni de stiinta
Parteneri
Peste 200 de turiști, prinși cu droguri pe litoral
x close