Antena 3 CNN Actualitate Inedit Cum s-a făcut de râs Elena Ceaușescu în Australia. Mulți cred și acum că e un banc

Cum s-a făcut de râs Elena Ceaușescu în Australia. Mulți cred și acum că e un banc

Era de ajuns să începi o poveste cu „Elena și Nicolae Ceaușescu erau într-o galerie de artă” și garantat povestea devenea un subiect de glume.

Cum s-a făcut de râs Elena Ceaușescu în Australia. Mulți cred și acum că e un banc
04 Mai 2020   •   19:21

Și totuși, această întâmplare este reală. Relatarea este făcută de Doug Hall, care a condus Galeria de Artă din Queensland din 1987 până în 2007, iar apoi a fost comisionar al Bienalei de la Veneția. Prima versiune a apărut în The Courier Mail, la mulți ani, peste 20, după ce se consumase vizita Elenei și a lui Nicolae Ceaușescu în Australia.

În perioada 11-18 aprilie 1988, sub pretextul deschiderii Expoziției Mondiale, Ceaușescu a ajuns în Australia. Era ultima sa vizită într-o țară democratică. Acrobațiile din anii trecuți, prin care încerca să pară ”rebelul” Blocului Sovietic, nu mai aveau priză la occidentali. Se dusese vestea sărăciei, încălcărilor dese ale drepturilor omului din Republica Socialistă România și nimeni nu mai risca să se fotografieze cu dictatorul român, scrie evenimentulistoric.ro.

Cert este că vizita de stat a devenit o escapadă turistică. Plimbați de la un obiectiv la altul, Elena și Nicolae Ceaușescu au ajuns și la Galeria de Artă.

Acolo, se spune că Leana și nea Nicu se uitau la Venus din Milo. Ea zice, privind cioturile din marmură albă: ”Îți dai seama cum se fură pe aici, Nicule, dacă nu au curaj să le expună pe alea nesparte?”

×
Subiecte în articol: elena ceausescu Nicolae Ceauşescu
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close