Antena 3 CNN Actualitate Inedit Cum scria Nicolae Ceaușescu. Așa arată singurul document rămas, scris chiar de „Tovarășul” - FOTO

Cum scria Nicolae Ceaușescu. Așa arată singurul document rămas, scris chiar de „Tovarășul” - FOTO

Nicolae Ceaușescu a fost omul care a marcat pentru totdeauna istora țării noastre. Acesta a condus România din 29 aprilie 1974 și până în 22 decembrie 1989. Ceaușescu a fost și Secretar General al PCR din anul 1965 și până în anul 1989, când a fost executat alături de soția sa.

Cum scria Nicolae Ceaușescu. Așa arată singurul document rămas, scris chiar de „Tovarășul” - FOTO
Sursa foto: sursă foto: revista Cutezătorii
14 Dec 2019   •   17:07

S-a spus despre Ceaușescu că era analfabet. Nu toată lumea știe că acesta avea un scris destul de îngrijit, în ciuda faptului că făcea extrem de multe greșeli de ordin gramatical. În anul 1936, pe când avea doar 18 ani, Nicolae Ceaușescu a dat o declarație de mână. Acesta era acuzat de găsirea unor brosuri bolsevice și alte manifeste ce instigau la revolta în casa patronului său, Vladimir Tarnowski.

Declaraţia din ianuarie 1936 a lui Nicolae Ceaușescu este singurul document scris cu mâna lui până pe data de 23 august 1944. În celelalte cazuri, doar a semnat. Sunt destul de multe cuvinte scrie anapoda, așa cum este verbul „a eși” în loc de „a ieși”, „mam” în loc de „m-am” sau „”neam” în loc de „ne-am”. Există propoziții și cu patru greșeli gramaticale. Totuși, în ciuda acestui aspect, tânărul Ceaușescu avea un scris destul lizibil și fără prea multe mâzgălituri.

Citește mai multe și vezi documentul pe Shtiu.ro

×
Subiecte în articol: nicolae ceausescu
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close