Antena 3 CNN Actualitate Inedit Cum se bea corect cafeaua. Sigur nu știai asta

Cum se bea corect cafeaua. Sigur nu știai asta

Cum se bea corect cafeaua. Sigur nu știai asta
31 Mar 2019   •   09:25

Atunci când te ridici din pat, primul lucru pe care îl faci este să te îndrepţi spre bucătărie, pentru a pune la fiert apa de cafea. Trebuie să recunoaştem că şi consumul acestei băuturi este un viciu, la fel ca fumatul ori alcoolul.

Cu toate acestea, dacă tot nu ne putem abţine de la a mai consuma cafea, măcar să o bem corespunzător. Astfel, primul lucru care trebuie ştiut despre aceasta este faptul că ea nu ar trebui consumată în intervalul 8-9 dimineaţa. Fix în momentul în care mulţi fac asta.

Explicaţia vine din partea unui studiu ce l-a avut drept coordonator pe Steven Miller, care spune că, din cauza ritmului nostru biologic, ora 8 nu este văzută de organism drept un moment bun pentru a fi hrănit cu o ceaşcă de cafea, scrie huff.ro.

Ba mai mult, cafeaua nu ar avea un rost prea mare în acel interval orar, asta pentru că în acele momente ale zilei corpul nostru produce cortizon, un hormon ce ne trezeşte în mod natural.

Cu alte cuvinte, între 8 şi 9 organismul lucrează bine şi singur, astfel că nu mai are nevoie de energizanţi externi. În plus, dacă bei cafea în intervalul amintit mai sus, corpul nu va mai reacţiona la efectele sale revigorante şi, cu timpul, vei deveni imun.

Sunt şi momente ideale când putem să consumăm cafea. Conform aceluiaşi studiu, pe timpul zilei nivelul de cortizon din organism poate să scadă, astfel că cel mai bun interval de a bea o cafea este cel cuprins între 9:30 şi 11:30, urmat de un altul între 13:30 şi 17:00.

După această oră nu se recomandă cafeaua, întrucât riscăm să adormim greu şi să ne trezim şi mai obosiţi.

Cum se bea corect cafeaua. Trucul japonez pentru o cafea perfectă

Fiecare persoană își prepară cafeaua diferit, în funcție de gusturi. În timp ce unii preferă cafea dulce, alții o preferă neagră, fără zahăr. Totuși, indiferent de gusturi, nu trebuie să cumpărați o cafea scumpă pentru a obține o cafea bogată în arome.

Ca să aflați gustul unei cafele perfecte, nu trebuie să mergeți în Japonia, ci puteți pune în aplicare trucurile japonezilor.

Key Coffee, o companie japoneză de cafea, și-a dezvăluit recent noua tehnologie de fabricare a cafelei și susțin că va transforma gustul pentru totdeauna.

Secretul lor: răcirea boabelor de cafea imediat după recoltare.

În mod normal, boabele de cafea sunt imediat dezbrăcate de învelișul lor exterior după recoltare. Dar metoda unică a lui Key Coffee plasează boabele la temperaturi apropiate de îngheț și le permite să se maturizeze, crescând nivelurile de zaharoză, acizi organici și aminoacizi liberi.

Rezultatul: o aromă și un gust mai puternic și mai bogat. Adăugarea acestui ingredient neobișnuit ar putea schimba modul în care beți cafea.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Începe runda a doua pentru „top jobs” în UE
x close