Antena 3 CNN Actualitate Inedit Lucruri inedite despre Crăciun. Primul brad artificial a fost din pene de gâscă, primele ornamente au fost fructele

Lucruri inedite despre Crăciun. Primul brad artificial a fost din pene de gâscă, primele ornamente au fost fructele

Însemnătatea religioasă a Crăciunului este cunoscută în întreaga lume, însă sunt și informații mai puțin știute, care merită să fie amintite.

Lucruri inedite despre Crăciun. Primul brad artificial a fost din pene de gâscă, primele ornamente au fost fructele
Sursa foto: pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Dec 2022   •   10:47

Primul brad artificial de Crăciun a fost realizat în Germania, la sfârșitul anilor 1800, şi era făcut din pene de gâscă vopsite în culoarea verde.

Primele ornamente ale brazilor de Crăciun au fost fructele, în special merele. Tradiţia s-ar fi schimbat la iniţiativa pastorului protestant Martin Luther, undeva în anii 1500.

Culorile tradiționale ale Crăciunului nu sunt roșu și alb, cum credeam, ci roșu, verde și auriu. Roșul simbolizează sângele lui Iisus Hristos, verdele - viața și renașterea și auriul - lumina și bunăstarea.

Crăciunul a fost interzis de Parlamentul englez în perioada 1647- 1660, la ordinul lui Oliver Cromwell, care considera că este imoral să petreci într-o zi sfântă, iar cine sărbătorea era arestat.

Celebra melodie "Jingle Bells" a fost compusă iniţial pentru altă sărbătoare americană importantă, Thanksgiving Day, în 1857, deci nu pentru Crăciun.

Un alt lucru mai puţin ştiut este că cel mai mare cadou de Crăciun din lume este Statuia Libertății. Totodată, în lume există două insule numite Christmas, una în Oceanul Pacific, iar cealaltă în Oceanul Indian.

În plus, Crăciunul nu a fost sărbătorit întotdeauna pe 25 decembrie. Grecii îl celebrau pe 7 ianuarie. Însă în Roma, în anul 320, Papa Julius a stabilit ziua de 25 decembrie ca dată oficială a naşterii lui Iisus Hristos.

De asemenea, cel care a venit cu ideea luminiţelor alimentate la curent pentru pomul de Crăciun ar fi fost Edward Johnson, asistentul inventatorului Thomas Edison, în 1882.

×
Subiecte în articol: Crăciun curiozitati
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close