Antena 3 CNN Actualitate Inedit Cutremurul devastator care a lovit România acum exact 77 de ani. Imagini cu Regele Mihai inspectând pagubele - VIDEO

Cutremurul devastator care a lovit România acum exact 77 de ani. Imagini cu Regele Mihai inspectând pagubele - VIDEO

Cutremurul devastator care a lovit România acum exact 77 de ani. Imagini cu Regele Mihai inspectând pagubele - VIDEO
Sursa foto: foto: captura Youtube
10 Noi 2017   •   11:17

1940 a fost un an plin de evenimente dramatice pentru România:mari pierderi teritoriale;abdicarea forțată a Regelui Carol al II-lea și urcarea pe Tron a Regelui Mihai;instaurarea Dictaturii Militaro-Legionare și proclamarea Statului Național-Legionar;începutul luptei pentru Putere dintre Ion Antonescu și Mișcarea Legionară;asasinatele comise de legionari;apropierea României de Germania și Italia.

Opinia publică românească era într-o permanentă încordare. Peste toate a venit și un cutremur devastator, cu magnitudinea de 7, 4 grade pe scara Richter, în noaptea de 9/10 noiembrie, ora 3, 39 ;epicentrul a fost în zona Vrancea la o adâncime de 133 m, scrie Historia.

Când s-a produs cutremurul, Regele Mihai se afla la Săvîrşin cu mama sa. În zilele care au urmat a vizitat locurile afectate de dezastru şi a urmărit operaţiunile de salvare: era la prima sa apariţie publică după înscăunarea ca rege al României.

×
Subiecte în articol: Regele Mihai I
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close