Antena 3 CNN Actualitate Inedit Cercetătorii au identificat cuvântul "magic" care face căsniciile fericite

Cercetătorii au identificat cuvântul "magic" care face căsniciile fericite

Cercetătorii au identificat cuvântul "magic" care face căsniciile fericite
Sursa foto: Foto: jessann94.wordpress.com
23 Oct 2015   •   15:31

Exprimarea recunoștinței este ingredientul magic care face căsniciile fericite, a concluzionat o echipă de cercetători americani, citați de Dhnet.be, scrie Agerpres.

Într-un studiu publicat în revista Personal Relationships, cercetătorii de la Universitatea din Georgia (SUA) au examinat legătura care ar putea exista între o situație financiară dificilă și calitatea vieții conjugale, analizând în special comunicarea dintre membrii cuplurilor și în particular exprimarea recunoștinței de către soți.

Printr-o anchetă realizată la telefon, echipa de cercetători a intervievat 468 de persoane căsătorite, cărora le-au fost puse întrebări despre situația lor financiară, despre modalitățile de exprimare a recunoștinței în cuplu, dar și despre modurile în care comunică.

Rezultatele studiului au indicat că manifestarea recunoștinței între soți este predictorul cel mai coerent și mai semnificativ pentru calitatea vieții conjugale.

"Am constatat că a te simți apreciat și a ști că soțul /soția vă stimează influențează felul în care vă simțiți în cuplu, cât de puternic este angajamentul dumneavoastră și credința că acesta va dura", susține Ted Futris, co-autor al studiului și profesor asociat la College of Family and Consumer Sciences.

Rezultatele "arată puterea unui simplu mulțumesc", explică, la rândul său, Allen Barton, autorul principal al cercetării. "Chiar dacă un cuplu trece prin momente dificile în alte arii ale vieții, recunoștința într-o relație poate contribui la o căsnicie fericită", a subliniat el.
 

×
Subiecte în articol: casnicie
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close