x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

De ce nu au invadat japonezii Uniunea Sovietică

de D.G.   •   14 Sep 2017   •   08:31
De ce nu au invadat japonezii Uniunea Sovietică 817
foto: Pixabay.com

Multă lume se întreabă de ce armata japoneză nu a invadat şi Uniunea Sovietică, având în vedere alianţa pe care o avea cu Germania Nazistă. Este un lucru cert că germanii au încercat în permanenţă să-i convingă pe militarii japonezi să intre în război contra URSS. În ciuda faptului că şi-au asumat în mod public alianţa, iar germanii aveau păreri foarte bune despre acest acord, între cele două naţiuni a existat foarte puţină cooperare strategică.

Motivele acestei colaborări pe jumătate nu sunt clare. Unul din ele poate fi că, în ciuda admiraţiei faţă de poporul japonez, naziştii nu era încântaţi de o alianţă cu o naţiune non-ariană, Goebbels fiind unul dintre cei mai vocali în această privinţă.

Totuşi, se pare că eşecul aducerii Japoniei în război cu Uniunea Sovietică a fost o greşeală a viziunii strategice germane. Hitler e considerat unul din vinovaţi, din pricina „miopiei” sale tactice, fiind incapabil să observe ansamblul global politic, dar şi din cauza dorinţei de a înfrânge URSS de unul singur.

Continuarea, pe Historia.ro.

sati