Antena 3 CNN Actualitate Inedit De ce nu mai merg oamenii pe Lună? Cum de în 1969 s-a putut și azi nu. Te-ai fi gândit că aceasta este explicația?

De ce nu mai merg oamenii pe Lună? Cum de în 1969 s-a putut și azi nu. Te-ai fi gândit că aceasta este explicația?

De ce nu mai merg oamenii pe Lună? Cum de în 1969 s-a putut și azi nu. Te-ai fi gândit că aceasta este explicația?
Sursa foto: foto: Pixabay.com
20 Noi 2018   •   22:05

În istoria omenirii, doar 24 de oameni au călătorit spre Lună, cu toţii fiind astronauţi în cadrul programului Apollo. Jumătate dintre ei au călcat pe suprafaţa singurului satelit natural al Pământului. Eugene Cernan şi Harrison Schmitt au fost ultimele persoane care au intrat în acest club select. Sunt mai bine de 40 de ani de când un pământean a păşit pe un alt corp ceresc decât Pământul. În ciuda proiectelor fantastice şi a progresului tehnologic înregistrat în ultimele patru decenii, oamenii nu au mai ajuns pe Lună din 1972, iar ultima aselenizare controlată a unei nave spaţiale a avut loc în august 1976.

Așadar, întrebarea de pe buzele tuturor este de ce nu s-au mai continuat aceste zboruri și dacă se vor relua vreodată. Pentru a încerca să răspundem ar trebui să aruncăm o privire de ansamblu asupra momentului în care a avut loc primul pas pe lună a lui Neil Armstrong, perioadă identifică drept „de aur” în explorarea lunară.

Continuarea, pe Historia.ro.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close