Antena 3 CNN Actualitate Inedit De ce s-au duelat topless o prinţesă şi o contesă în 1892

De ce s-au duelat topless o prinţesă şi o contesă în 1892

De ce s-au duelat topless o prinţesă şi o contesă în 1892
Sursa foto: sursa foto: Historia
11 Dec 2017   •   08:23

De obicei, titlurile nobiliare impun imaginea unei conduite respectabile, chiar delicate, cu atât mai mult când acestea sunt deţinute de femei. Primul duel al emancipării din istorie spune, însă, o poveste diferită:o contesă şi o prinţesă şi-au măsurat iscusinţa de a mânui sabia topless, dintr-un motiv mai de grabă amuzant.

Duelul cu săbii dintre o prinţesă şi o contesă, cu sânii dezgoliţi, petrecut din cauză că nu au putut pica de acord în legătură cu alegerea aranjamentelor florale, pare subiectul unui film de satiră. Acesta este, însă, un episod istoric real care a avut loc în 1892, cunoscut drept „primul duel al emancipării”, potrivit publicaţiei britanice Daily Mail.
 

Într-un videoclip realizat de portalul Atlas Obscura este prezentată povestea prinţesei vieneze Pauline von Metternich şi a contesei rusoaice Anastasia Kielmansegg, care s-au duelat topless în vara anului 1892 după ce au avut o dispută din cauza alegerii aranjamentelor florale pentru o expoziţie de la Teatrul Muzical din Viena.

Continuarea, pe Historia.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close