Antena 3 Actualitate Inedit De ce se duc la mort două lumânări și număr par de flori?! Nu te-ai fi gândit niciodată la asta

De ce se duc la mort două lumânări și număr par de flori?! Nu te-ai fi gândit niciodată la asta

23 Aug 2017   •   16:47
De ce se duc la mort două lumânări și număr par de flori?! Nu te-ai fi gândit niciodată la asta

Tradițiile din popor sunt numeroase, iar mulți s-au întrebat ce semnificație are atunci când duci la mort flori cu număr par și două lumănâri.

Conform tradiției românești, atunci când moare cineva și te duci la priveghi trebuie să te duci cu două lumânări și flori în număr par. Doar în România se respectă această tradiție, pentru că în alte țări la înmormântare se merge cu flori cu număr impar, scrie spynews.ro.

Mersul la mort cu flori cu număr par și două lumânări este de când lumea la noi, iar conform datinilor românești acest obicei este legat de găsirea perechii celui decedat pe lumea de dincolo. Obiceiurile din bătrâni susțin ideea că o lumânare este pentru cel decedat să poată lua pe calea veșniciei, iar cea de-a doua lumânare este pentru îngerul păzitor al acestuia.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
TOP articole pe Antena 3:
Parteneri
x close